Mad og måltider

Roskilde Kommune har stort fokus på kosten til ældre. Det betyder at kosten har et højt indhold af fedt og proteiner. I november 2017 har alle køkkener fået det økologiske spisemærke i sølv, det betyder at 60 til 90 procent af maden er økologisk.

Mad og måltider på Sct. Jørgensbjerg

Maden bliver lavet fra bunden i vores eget køkken og tilpasses energimæssigt til den enkelte beboer ud fra individuelle behov.

Frokosten består af koldt smørrebrød samt en lun ret.

Aftensmaden består af to retter. Der er enten forret og hovedret eller hovedret og dessert.

Ud over hovedmåltiderne, er der mulighed for mellemmåltider og friste-måltider til de småspisende. Mellemmåltiderne planlægges af kontaktperson i samarbejde med sygeplejersken for at kunne bibeholde- eller øge vægt. Dette sker naturligvis ud fra individuelle ønsker og vaner omkring mellemmåltider.

Alt det ekstra

På Plejecenter Sct. Jørgensbjerg tilbyder vi fristemåltider til de beboere, der har brug for ekstra beriget kost.

Fristemåltiderne er fx isdesserter, chokolade, proteindrik, chips mv. Kun fantasien sætter grænser og fristemåltiderne bliver serveret to gange dagligt eller efter ønske.

Den anden fredag i måneden laver køkkenet en lækker brunch til beboere, personale og pårørende.

Sidste fredag i måneden holder vi fælles fødselsdag for de beboere, der har fødselsdag pågældende måned. Her serverer vi kaffe, the og lagkage, og pårørende er meget velkomne til at være med til festlighederne.

Pårørende må også spise med

Pårørende må også spise med

Pårørende er altid velkomne til at spise med. Maden skal bestilles senest 1 dag før det ønskes at deltage – du kan spørge en medarbejder om hjælp til tilmelding.

Vi spiser sammen

Vi spiser sammen

Langt de fleste beboere indtager måltidet i spisestuen sammen med en del af personalet. Vi bestræber os på, at gøre måltidet så hyggelig og hjemmevant som muligt og nyder samværet med beboerne.